VVT

VVT

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Erkki Tuomiojan merkkipäivä ja uusi kirja Euroopan unionin tulevaisuudesta




VVT:n toimesta tekeillä olevan Euroopan unionia käsittelevän kirjan mallikappale luovutettiin Erkki Tuomiojalle hänen 70-vuotispäivänään 1.7.2016. Samalla hänelle luovutettiin noin 200 nimen lista onnittelijoita, jotka ovat tilanneet kirjan ennakkoon. Tuomioja on yhdistyksen perustajajäsen ja alusta saakka VVT:n kantavia voimia. Kirja sopii mainiosti luovutettavaksi ei-EEC liikkeen aktivistille, joka sittemmin toimi unionin ulkoministerinä Ukrainan kriisin aiheuttamana erityisen kriittisenä aikana Suomen puheenjohtajakaudella.

Kirja ilmestyy syksyllä. Sen nimi on ”Hajoaako unioni?”. Sitä esitellään VVT:n järjestämässä aihepiirin seminaarissa ja lokakuun kirjamessuilla.

Kirja käsittelee EU:n kohtalon kysymyksiä. Kansalliset rajat ylittävää politiikka tarvitaan enemmän kuin koskaan. Sitä edellyttävät ylikansalliset yritykset, pääomavirrat ja tuotannon siirrot maasta toiseen, veroparatiisit ja muut talouden ilmiöt. Samaa vaativat luonnon kestävyys, rajat ylittävä tiedonsiirto ja siirtolaisuus.

Miksi näitä asioita hallinnoimaan perustettu Euroopan unioni natisee liitoksissaan? Englanti jättää unionin. Yhä useampi esittää luopumista eurosta ja paluuta kansallisiin valuuttoihin.

Missä on ongelma? Onko vauhti ollut liian kova? Kansat eivät pysy mukana? Näyttäytyykö unioni mekanismina, joka välittää globaalin finanssikapitalismin vaatimukset kansallisen politiikan rajoitteiksi sen sijaan, että sen koettaisiin vahvistavan politiikan mahdollisuuksia kansalliset rajat ylittämällä? Tuhoaako yhdenmukaistava säätely Euroopan vahvuuden, kansallisen monimuotoisuuden?

Maan eturivin asiantuntijat analysoivat kirjassa tilannetta talous- ja aatehistorian, demokratian, sukupuolten tasa-arvon, ympäristön, muuttoliikkeen, talouden ja unionin sisäisten toimintamekanismien kannalta.


Kirjan kustantaa Into Kustannus Oy ja sen ovat toimittaneet Jouko Kajanoja ja Eero Yrjö-Koskinen. Kirjan voi tilata ennakkoon (hinta 22 euroa, sisältäen postikulut) lähettämällä tilaajan tiedot (nimi, postiosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen vapausvalitatoisin@gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti